Van Haaster Vijfhuizen

Van Haaster is in de bollenstreek, en dan met name in de omgeving van de Zilk, een zeer bekende naam in de bloembollenindustrie.

Ook de oorsprong van Van Haaster Vijfhuizen ligt in de Zilk.  De oprichter van het bedrijf, J.P.A. van Haaster, is het bedrijf in de jaren ’50 samen met zijn broer gestart met een veehouderij, groenten en bloembollen. In de jaren ’60 nam de bloembollenteelt een steeds prominentere plaats in waardoor eerst de groenten en later ook de veehouderij eruit ging.

Toen de volgende generatie kwam is het bedrijf opgesplitst en zijn we vanuit De Zilk naar Vijfhuizen getrokken. Daar heeft oprichter J.P.A. van Haaster in 1987 een nieuw bedrijf opgezet, u vindt u ons nu nog steeds op deze locatie. De volgende generatie Van Haaster zonen hebben begin jaren negentig het bedrijf van hun vader overgenomen.

 Huidige situatie

Van Haaster Vijfhuizen is nu in handen van Rob en Jacques van Haaster. Zij hebben het bedrijf sinds de verhuizing naar de Haarlemmermeer uitgebouwd tot een bloembollenbedrijf van ongeveer 65 hectare, meest op het zand in de Haarlemmermeer maar ook elders in Nederland. Tijdens de wintermaanden worden ongeveer 4 miljoen snijhyacinten afgebroeid. Over de werkwijze van snijhyacinten verwijzen wij u graag naar deze pagina. De snijhyacinten worden afgezet via Flora Holland.

Arbeid

Op het bedrijf zijn zes vaste werknemers aanwezig. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een groep studenten die meehelpen in de vakantieperiodes en de zaterdagen. Gedurende de drukke periodes in het seizoen wordt er ook gebruik gemaakt van extra arbeidskrachten die veelal via een uitzendbureau het bedrijf binnenkomen.

 • Rob van Haaster
  Rob
  Planning, Verkoop, Administratie en Personeelsbeleid
 • Jacques van Haaster
  Jacques
  Techniek, Onderhoud en Landwerkzaamheden
  Gijsbert
  Transport en Landwerkzaamheden
  Arnold
  Kwaliteitsbewaker en Schuurwerkzaamheden
  Marco
  Assistent Schuurwerkzaamheden
  Han
  De Volgende Generatie, Allround
Locatie

Van Haaster Vijfhuizen is gelegen aan de Spieringweg te Vijfhuizen. Het bedrijf ligt ongeveer tussen de twee grootste afzetmarkten in: de bloemenveiling in Aalsmeer en de Bollenstreek voor de bloembollen.

Gewassen

Op het bedrijf worden alleen maar bloembollen geteeld. Het betreft hier de volgende gewassen:

 • Hyacinten
 • Tulpen
 • Narcissen
 • Krokussen

Hierin is een breed assortiment cultivars aan te bieden. Er is voor deze gewassen gekozen om een goede vruchtwisseling te kunnen houden, wat van belang is om het land en de bloembollen gezond te houden. Tevens wordt er met kwekers van andere gewassen land geruild om tot een goede teeltwisseling 1:5 of meer te komen. Klik hier voor Hyacinten, Tulpen, Narcissen of Krokussen. Verder verwijzen wij u graag naar onze fotopresentatie.