Hoe wordt dat gedaan?

Nadat de hyacinten in de zomer gerooid zijn worden ze op grote kisten weggezet in bewaarcellen bij 25°C. De bollen worden op deze manier bewaard totdat we in begin september gaan planten voor de broeierij, hier zijn we tot eind december mee bezig. De hyacinten worden geplant in kisten op een laag potgrond. Na het planten worden ze voorzien van een afdekplaat met schuimrubber. Na 4 weken zijn de bollen beworteld en wordt de plaat door middel van een zelf ontworpen afstapelaar er weer tussenuit gehaald. Deze kan opnieuw gebruikt worden op de volgende kist.
De stapels worden vervolgens weer weggezet in een andere bewaarcel. In deze cel bootsen we de winter na, zodat de bloem in de bol denkt dat het winter is. De temperatuur in deze bewaarcel is 9°C. In deze periode maakt de bol zijn wortels en ontwikkelt de bloem zich langzaam.

Na 13 tot 15 weken worden ze uit de cel gehaald en komen ze in de kas terecht. Hier is het heerlijk warm en vochtig en de hyacinten beginnen te groeien. In een periode van ongeveer 10 dagen zijn de hyacinten dan zo gegroeid dat ze geoogst kunnen worden.

Na het oogsten komen de hyacinten bij de verwerkingslijn. Hier worden de bollen van de bloemen afgehaald en worden ze gewassen. De hyacinten worden gebost en in papier of hoesjes klaargemaakt voor verzending. De karren zijn nu gereed om naar de veiling of afnemer getransporteerd te worden. De meeste bloemen gaan direct naar de exporteur om nog diezelfde dag te worden verstuurd naar de eindklant. Slechts een klein gedeelte gaat de volgende dag via de veilingklok naar de hoogste bieder. Zij verkopen het weer door aan de winkelier en zo komt het uiteindelijk bij u in de vaas te staan, waar u er nog lang plezier van zult hebben!

Vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op.